جت پرینتر ماشینی است الکترونیکی با ترکیبی از قطعات مکانیکی و هیدرولیکی که کاربرد اصلی و عمده ی آن در خطوط کارخانه های تولیدی از قبیل صنایع غذایی،آشامیدنی ،صنایع دارویی،آرایشی و بهداشتی ، سلولوزی، صنایع ساختمانی ،صنایع چوب ،نئوپان ،ام دی اف ، صنایع شیمیایی،کارخانه های پتروشیمی،صنایع کشاورزی،صنایع دام و طیور ،صنایع تولید کننده قطعات خودرو،صنایع تولیدی روغن های صنعتی،صنایع تولیدی شیشه و آینه،صنایع نظامی و غیره … می باشد.
جت پرینتر ها عموما در انتهای خطوط تولید پس از اتمام کلیه فرآیندهای تولیدی نصب می گردد و وظیفه اصلی آن درج اطلاعات متغیر بر روی محصول تولیدی از قبیل تاریخ تولید،تاریخ انقضاء ،قیمت ، شماره سریال ، آرم و یا لوگوی تولید کننده ،شیفت کاری،بارکد و غیره … است.
در واقع درج اطلاعات مذکور بر روی هر محصول تولید شده در کارخانه های تولیدی حکم شناشنامه ی آن محصول را دارد تا مصرف کننده قادر به شناسایی کلی محصول تولید شده باشد با توجه به پیشرفت تکنولوژی هر مصرف کننده ای محق است بداند محصول تولید شده در کدام کارخانه ، درچه تاریخی تولید،انقضاء آن در چه تاریخی می باشد ،
شماره سریال آن چیست و غیره ، این اطلاعات می تواند به مصرف کننده در جهت انتخاب صحیح محصول کمک شایانی نماید و علاوه بر آن مصرف کننده تا حدود زیادی قادر به تمیز دادن جنس اصل با تقلبی خواهد شد .
با توجه به توضیحات فوق به این نتیجه می رسیم امروزه جت پرینتر و یا چاپگرهای صنعتی یکی از دستگاه های بسیار مهم و اصلی کارخانه های تولیدی می باشد.
دستگاه های جت پرینتر به چندین دسته تقسیم شده و هر یک کارایی مربوط به خود را دارند ولی همه ی دستگاه های جت پرینتر از 4 قسمت اصلی تشکیل شده اند که عبارتند از :
1 – برد اصلی الکترونیک که در واقع مغز دستگاه محسوب شده و کنترل اصلی عملیات چاپ را بر عهده می گیرد.
2- هد دستگاه که وظیفه اصلی آن گرفتن اطلاعات از یرد الکترونیک و پرتاپ جوهر بر روی محصول تولید شده را دارد.
3- مدار جوهر رسانی که شامل مخزن جوهر ،مخزن حلال (در بعضی از دستگاه ها) ،فیلتر تسویه جوهر،پمپ ولوها و شیلنگ های حاوی جوهر می باشد و وظیفه ی آن رساندن جوهر از مخازن گوناگون به هد دستگاه است
4- چشم الکترونیک یا سنسور و یا فتوسل که محل قرار گرفتن آن در نزدیکی هد است و وظیفه اصلی آن دیدن محصولات بر روی خط تولید و ارسال فرمان به برد اصلی الکترونیک جهت صدور فرمان چاپ می باشد. در قسمت بعد در خصوص دسته یندی جت پرینترها و کاربرد هر یک همراه با محاسن و معایب آن توضیح خواهیم داد.
منبع : https://diacoasia.com